Най-много контрабандисти в горите над Разлог

21/12/2020 14:52 0 Коментирай

654 кубика незаконно добита дървесина е конфискувана от горските в Югозапада. От тях 162 кубика за обла строителна дървесина и 491 кубика дърва за огрев, съобщиха от ЮЗДП-Благоевград.

Общо 555 акта за установени административни нарушения са съставили горските и ловни стражари в 38-те териториални поделения на Югозападното държавно предприятие от началото на годината до средата на декември. 546 от санкциите са за незаконен дърводобив и 9 - за бракониерство. Отнети са 56 микробуса и джипове

С най-голям брой съставени актове са нарушители в горите над Разлог и в района на Самоков. В Разлог са санкционирани над 140 контрабандисти.

Нарушенията се диференцират в три основни категории  посегателства от системни нарушители, типично за районите на Разлог, Самоков и Ихтиман, незаконна сеч и транспортиране на дървесина без превозен билет.

Чести са нарушенията на работници от фирми, които извършват сеч на дървета без контролна горска марка, направа на нерегламентирани извозни пътища в подотделите и транспортиране на дървесина без превозен билет.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook