Коледни градчета в Благоевград и Сандански

29/11/2023 17:52 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Децата на Благоевград тази година ще бъдат главните герои в тържествената програма по запалването на коледните светлини в града. Елхата на площад "Георти Измирлиев" ще грейне на 6 декември - в Деня на Свети Николай Чудотворец.

Нова коледна украса тази година няма да бъде купувана, поради липсата на време и финансови средства, каза още градоначалникът Методи Байкушев. Ще заработи и Коледното градче в Централната градска градина. Дървените къщички са разиграни на търг. В тях традиционно ще има скара, топли напитки, сладкиши.

Броени дни остават до мига, в който Сандански ще заблести в празнични светлини. Коледната елха ще грейне на 5 декември от 18.00 часа на площад „България“. Очакват се стотици малки и пораснали деца да уважат красивото събитие и да се съберат заедно, за да поставят началото на едни от най-хубавите празници – Рождество Христово. За първи път врати отваря и Коледно градче. Всеки ще може да се усети духа на празниците с вкусно приготвени специалитети и напитки. А най-послушните деца ще имат възможност да пуснат своите писма в специалната кутия и да ги изпратят до Дядо Коледа.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook