Не успяха да докажат опорочен вот за градоначалник

29/11/2023 18:08 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Административен съд-Благоевград излезе с решение по делото за оспорване на изборните резултати за кмет. Жалбоподателят може да атакува в 7-дневен срок пред Върховен съд. Магистратите потвърдиха избора на градоначалника АпостолАпостолов за пореден мандат в Симитли.

Недоволен от решението на ОИК е Дамян Качулски, - неуспял да спечели повече гласове от Поли. По делото бяха събрани гласни показания при разпит на двама свидетели, по искане на жалбоподателя, извършена бе и съдебна ревизия чрез оглед на избирателните списъци в три секционни избирателни комисии на територията на община Симитли. В хода на делото не се намериха доказателства, които да сочат към нарушения на изборния процес, така съществени по естеството си, че да влияят на определения изборен резултат. Съдът отчете, че в протоколите на секционните избирателни комисии е записано, че изборите са протекли в спокойна и нормална обстановка.

В решението си съдът отразява и, че обявеният за избран за кмет на Община Симитли е получил 5903 действителни гласове, което е не само повече от половината действителни гласове (8109), но и повече от половината от всички подадени бюлетини. Съдът счете, че сочените нарушения в жалбата на Дамян Качулски са неоснователни и недоказани.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook