Конфискуваха 756 840 кутии за фалшиви цигари

03/05/2024 10:30 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

756 840 заготовки за цигарени кутии са конфискували митнически служители. Превозвали ги в ТИР, който по документи бил натоварен с латексови ръкавици. По първаначални данни са произведени в Гърция и натоварени у нас.

При проверка в района на Дунав мост било установено, че само най-горните кашони съдържат декларираната стока, а в останалите се опаковани кутии за цигари с логото на Марлборо. Установени са 7 палета с тегло 6720 килограма. Престъплението е разкрито в рамките на съвместната операция на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата, при която на различните гранични пунктове се извършват проверки, както от съвместни екипи, така и самостоятелно от отговорните институции.

Цигарените кутии или заготовките за кутии се използват при производството на акцизни стоки. Затова задържането на пратки, които не са част от снабдителската дейност на официалния производител на марката може да е индикатор за евентуални нелегални производства, информираха от МВР.

Откритите заготовки за цигарени кутии са задържани по подозрение, че нарушават права по интелектуална собственост. Работата по случая продължава с уведомяване на представители на търговската марка.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook