Криминалистите в Благоевград с подвижна лаборатория

09/10/2021 11:34 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Полицейската диреция в Благоевград се сдобиха с криминалистическа лаборатория. Автомобилът, снабден с всичко, необходимо за първоначално разследване на престъпления, бе получен от директора Горги кандев на церемония с вътрешния министър Бойко Рашков и главния скретар на МВР.

Криминалистическа лаборатория има и за полицаите в Кюстендил. Ключовете връчи Петър Тодоров. Автомобилите са 6, обявиха от МВР.

Лабораториите са купени със средства, осигурени от Фонда за безопасност на движението. Те са окомплектовани с оборудване за провеждане на огледи на местопроизшествия, което включва висококачествена фотографска и специализирана техника за изземване на специфични следи, веществени доказателства и тяхното фотодокументиране.

С новото оборудване ще бъде постигнато повишаване на експертизата по провеждане огледи на местопроизшествия. Тенденцията в развитието експертно-криминалистическата дейност в страната е уеднаквяване в подходите на провеждане огледи на местопроизшествия. На следващо място нашата цел е да надграждане и разширяване възможностите на служители по направление експертнокриминалистическа дейност с оглед качествено изземване на следи и веществени доказателства от огледи на местопроизшествия. И не на последно място е повишаване на капацитета им по отношение въвеждане на нови технологии при събиране на доказателства от огледи на местопроизшествия, сочат от МВР.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook