Кунчев разпореди нови задължения на джипитата

02/09/2021 18:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Въведоха нови задължения на джипитата, касаещи ученици и малчугани в ясли и детски градини. Личните лекари вече ще изпращат по имейл медицинските документи, които учениците и родителите на децата трябва да представят.

Писмо с указания е изпратил главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев до всички директори на Регионални здравни инспекции.

Според Кунчев, така ще се избегне струпването на много хора пред лекарските кабинети. Ако съответният семен лекар не може да изпрати медицинската бележка по електронен път, такава може да се представи на хартия.

“С оглед опазване здравето на децата и предотвратяване струпване на родители и деца пред кабинетите на общопрактикуващите лекари в контекста на настоящото разпространение на SARS-CoV-2 и неговите варианти в страната, препоръчваме здравно-профилактичната карта на детето или ученика да се предоставя по служебен път от общопрактикуващия лекар на училищата и детските заведения. При невъзможност да бъде изисквана на хартиен носител от медицинските специалисти в учебните и детските заведения – до края на календарната 2021 година", гласи заповедта на Кунчев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook