Представиха футболен шеф в Благоевград

02/09/2021 17:47 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Новият управител на "Пирин"-Благоевград Атанас Дафинов встъпи в длъжност. Той замести на поста Венко Попов, който изненадващо подаде оставка миналата седмица. Дафинов бе предложен за футболен шеф от градоначалникаИлко Стоянов, а съветниците го утвърдиха.

Дафинов е на 34 години и е бивш футболист. Роден е в петричкото село Кулата. Учил е Педагогика на физическото възпитание в САЩ, където е работил и като мениджър. Играл е в Македонска слава и гръцкия Етникос. На поста заменя подалия преди няколко дни оставка по лични причини Венко Попов.

"Осъзнавам важността на работата си и вярвам, че ще реализирам многобройните си идеи. Радвам, че ще имам възможност да работя с отлични професионалисти като изпълнителния директор на клуба Таско Тасков и мениджъра Уорън Фийни. Заедно ще работим за доброто на отбора. Възходът е видим. За отбора е изключително важно завръщането в елита – там, където му е мястото. През миналия сезон нашият отбор беше пример за останалите във Втора лига и беше с класи над конкуренцията. Вярвам, че през настоящата кампания ще се представим достойно сред най-добрите отбори. След изиграването на първите шест кръга, се видя, че "Пирин" се хвърля здраво в битка за всяка една точка. Публиката ни е най-подкрепящата, най-темпераментната и е 12-ия играч на отбора. Гордеем се с нея. В същото време се работи професионално и извън терена и клуба се развива в правилната посока", коментира Атанас дафинов.

"Моята и тази на Община Благоевград цел, е да работим за развитието на Пирин като модерен футболен клуб. Гледаме с уважение и респект към славното минало и вървим към ползотворно бъдеще. Вярвам, че имаме изключителен капацитет, в лицето на децата от школата, които са и изключително талантливи. Ще влагаме много работа в развитието им като футболисти и личности и ще подхождаме с внимание към всеки един от тях. Искаме да изградим работещ модел за преход от юношеския към елитния футбол. Нещо, с което пиринската школа се е славела винаги. Знам колко е важно това, тъй като множество таланти биват погубени от неправилния подход към тях във възрастта, в която трябва да се направи тази стъпка. С умело управление, правилна стратегия, качествени треньори, вярвам, че "Пирин" ще подобрява още повече реномето си на „люпилня на таланти“. Целта пред първия отбор е да затвърди мястото си в елита и да се представя възможно най-добре. С показаното до момента, съм убеден, че това няма да е проблем пред състава ни", подчерта Дафинов.

"Трябва да сме пример за младите, да ги „запалим“ по футбола. Децата на Благоевград трябва да спортуват и футболния клуб им дава чудесна възможност за това. Важно е за здравето на младите, да растат в хармония между здрав дух и здраво тяло. Да бъдат далеч от пороците на модерното време. Иначе всички знаем, че Пирин е религия, Пирин е начин на живот за феновете тук. Обичащите отбора минахме през всякакви етапи – изживяхме заедно успехите от миналото, бяхме на дъното, тръгнахме нагоре и сега продължаваме стъпка по стъпка да следваме целите си. С верността и подкрепата, публиката на отбора си заслужи напълно определението като най-пламенната и подкрепящата. Винаги когато съм разговарял с различни представители на други клубове, съм получавал уважение за феновете и отбора", изтъкна Дафинов.

"Винаги, където и да съм бил, съм следял изявите на Пирин. Разполагаме с опитен състав, добър треньор и всички предпоставки да се представяме на нужното ниво. Впечатлен съм от професионализма на футболистите, начинът по който тренират и се отнасят с респект, но никога със страх към всеки един опонент. Видя се колко тягостна бе обстановката на мач без нашата публика срещу Лудогорец. Определено 12-ият играч липсваше на нашите момчета. Надявам се, че в бъдеще няма да се случват такива инциденти и хората ще могат да бъдат по трибуните, за да подкрепят отбора.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook