Кюстендилци с гневни упреци към местната власт за маските

23/02/2021 13:59 0 Коментирай
Снимка бтв Снимка: бтв

В Кюстендил се надигнаха заради продължената заповед от местния щаб за задължителни маски на открито включително до 7 март.

Граждани отправиха гневни упреци и резонни въпроси към Областния киризисен щаб, взел решението късно вчера. Кюстендилци питат как ще се влиза от улиците в заведенията, които ще отворят на 1 март - с маски или без маски.

В социалната мрежа е създадена група за спорване на затегнатите епидемични мерки в града, които първоначално бяха планирани да отпаднат вчера.

Някои от хората в Кюстендил се съмняват, че ресторантите, кафенетата и баровете ще отворят в понеделник. Не вярват на здравния министър костадин Ангелов, който днес официално потвърди разхлабване на мерките. Подозират, че в Кюстендил заведенията няма да отворят заради натегачеството на местната власт, пишат недоволните във Фейсбук.

"Ще се консумира със сламки с филтрация N95, на маймуни се обърнахме щом им го позволяваме", коментира Слав Стефанов. Съгражданинът му Атанас пък иронично заяви, че ще му е много любопитно как от улицата се сваля маската, влиза се в заведението, пие се и след това предпазното средство се  поставя отново при излизане навън.

В Кюстендил ваксинационационната кампания върви активно, коментираха от Областния щаб. Вчера са имунизирани 225 души. Оказва се, че семейните лекари не разполагат с ваксини, както официално бе обявено. Има само няколко джипита, които имунизират, но те са близки до ръководството на Български лекарски съюз.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook