Фирма, близка до ромски барон, укрепва хълма над Благоевград

23/02/2021 15:57 1 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Фирма, шампион в обществените поръчки, ще укрепва пропукалия се склон по пътя към парк "Бачиново" и село Бистрица над Благоевград.

"Мега Хидрострой" ще спечели без конкурс 4 687 233 лева, отпуснати от МС преди дни. Кметският екип на Благоевград е поканил дружеството, управлявано от предприемача Зоран Славчов Костов. Директната договорка е заради неотложност на ремонтно-възстановителните дейности, тъй като се смята за природно бедствие.

Фирмата на Зоран Костов има участие в 25 обществени поръчки в страната за над 27 000 000 лева. Тя е регистрирана в Божурище. Неотдавна срещу дружеството е имало прокурорска проверка за несвършени качествено ремонтни услуги в читалището в Червен бряг. Зоран се свързва с ромския барон Доко Йорданов, който също е разследван. как се е стигнало до избора точно на тази фирма да спаси Благоевград от свлачището, остава кметска тайна.

Както е известно пукнатината на склона, който е недалеч от сградата на Държавно горско стопанство-Благоевград, бе забелязана от благоевградчани с дрон. Снимките бяха разпространени в социалната мрежа. Служители от рлесничейството коментираха, че пукнатината е от 10 години.

Напиши коментар

Коментари

  1. ANTIFA -
    ЗНАЧИ РОМИТЕ ПОМАГАТ И ИМА ПОЛЗА ОТ ТЯХ ЗАЩОТО ТОЗИ МОЖЕШЕ ДА КАЖЕ ВИЕ СТЕ ГО СЪЗДАЛИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ЗАЩО ДА ВИ ПОМАГАМ

Социално

новини благоевград facebook