Кюстендилският кмет успя с ЧЕЗ

19/08/2021 17:23 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Екип на ЧЕЗ идва в Кюстендил след острото писмо на кмета Петър Паунов. Първоначално той е провел среща с ръководството на електроразпределителното дружество. Предприети са действия по възстановяване на съоръжения, част от които са били причина за възникване на многобройните пожар в региона.

"След нашата покана, реакцията беше незабавна. Направихме анализ на обстановката, тъй като знаете, че няма как да не се повлияе електрозахранването от състоянието на мрежата, на съседните общини. Обединихме се около конкретните констатации, които бяхме заложили и имаме уверението. Ще се засили работата в проблемните участъци и окастрянето на дървета там, където има контакт с електропреносната мрежа", информира градоначалникът Паунов.

"Грахикът на почистването ще бъде на разположение 2 седмици в аванс, така че, когато се налага работа в малките населени места, кметовете и кметските наместници ще организират допълнително домакинствата", обясни кюстендилският кмет.

До момента е имало проблеми, когато се е налагало преминаване през частна общинска собственост. Целта е да се получава незабавен достъп на служителите от компанията.Там, където има декоративна растителност, ще се дава незабавно разрешение за окастряне или премахване.

Петър Паунов се надява от съдействие на сигражданите си, за да се избягва напрежение на тема "Черешата не ми я окастряйте” или „Ако ми я окастрите ще засадя нова”.

"Има предвидена схема, всички наши забележки са предоставени на Централното ръководство, ще бъдат и предоставени и в бъдеще като препоръки при интервенция и работа на новите собственици на дружеството", коментира Паунов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook