Марешки иска затвор за президента и Петков

21/09/2021 18:50 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Президентът Румен Радев и бившият икономически министър Кирил Петков да бъдат подведени под наказателна отговорност, поиска лидерът на Воля Веселин Марешки.

"Хората, призвани да бранят законите на страната и да са пример на всички граждани, са нарушили с пълно съзнание основния закон на страната- Конституцията. При това Петков без срам си го призна най-накрая. Той е бил канадски гражданин, когато Радев го е назначил за служебен министър.
И това нагло нарушение ли ще подминем с мълчание", попита в социалната мрежа Марешки.

"Хората казват "За кокошка няма прошка". Българският народ е притискан постоянно от частни съдебни изпълнители, ако не плати една елементарна сметка навреме, при най-малката грешка плаща, а когато висши държавници погазват законите, искат от нас да махнем с ръка все едно нищо не е станало.
Оставка веднага на Радев и подвеждане под отговорност, съгласно предвиденото в законите за такова нарушение. Петков- също. С какви лица ще правят кампания след месец, с какви очи ще искат доверието на българите", недоумява Веселин Марешки.

Новите "спасители" на България нямат нито срам, нито отговорност, нито страх от Бога -за лъжите и престъпленията си! ПОЗОР! ПРОДАЖНИЦИ!ОСТАВКА! ЗАТВОР", пледира той.

Припомняме, че Марешки бе осъден по дело за изнудване, но също още не е наказан. Марешки бе признат за виновен и осъден да лежи ефективно 4 години. Съпроцесничка по делото е Красимира Колева, която ще лежи в затвора 3,6 години. Двамата бяха признати за виновни за това, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да заплаща ежемесечно сума в размер на 10 000 лева, заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение и със създаване на пречки и преустановяване на търговската дейност. Деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество. Красимира бе оправдана за това, че е извършила деянието с цел пострадалият да поеме имуществено задължение спрямо нея. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook