Монаси атакуват в съда кюстендилския кмет

21/09/2021 18:05 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Насрочиха дело в Административен съд-Кюстендил по жалба на монасите от манастира в Копиловци. Принудените да живеят от месеци във фургон край Светата обител, настояват да се отмени заповед на градоначалника Петър Паунов за извеждането им от новопостроената сграда на "Благовещение", тъй като липсва акт 16.

Припомняме, Паунов затвори манастира през месец април и в знак на протест те се настаниха във фургона. Пред магистратите от братството настояват ги върнат във владение, за да продължат строителните дейности.

Монасите в Копиловци изградиха новия манастир върху земи на прокудения от тях игумен отец Касиян. На негово място избраха отец Климент. От години имат лично стопанство. Монасите не получават пари от Светия синод. Трудят се неуморно и с парите от произведени зеленчуци, мляко, плодове и друга собствена продукция, изградиха величествения манастир на площ от близо 100 декара.

Освен с пословичното си трудолюбие, се прочуха и с това, че не признават промяната на календара от 1968 година и се придържат по стария църковен канон.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook