Министър Ангелов ядосан на банскалии

19/10/2020 16:37 2 Коментирай

Министър Ангелов, който е на инспекция в Сандански, коментира цифрите на коронавируса в региона. Той прогнозира, че до 2-3 седмици ситуацията ще се промени, ако се спазва дистанция, носене на маски и останалите разпоредби по време на епидемичната обстановка.

Ангелов коментира и несъгласието на бизнеса в Банско срещу апела му да не се пътува в Благоевград и областта. Той отговори на банскалии, че ако числата се променят, той сам ще призове хората да заповядат в града.

"Заедно с всички държавни институции, областен управител, кмет, да завишим контрола и всичко, което е в разрез с наложените мерки да бъде докладвано и санкционирано. Това се и прави – масови проверки в барове, в градския транспорт", каза министърът на брифинг в Сандански.

"Докато числата са такива, нашите препоръки няма да се променят. Туристите, за да стигнат до Банско, трябва да минат пред Благоевград, няма откъде да минат, така че съществува риск от контакт. Всеки един от кметовете би могъл да наложи мерки, по свое решение”, заяви Костадин Ангелов.

Що се отнася до намаляване на карантината до 10 дни, министърът посочи, че решението е на база на експертно мнение.  Около 10 ден след началото на клиничните симптоми, процентът човек да предава заразата е много малък, каза Ангелов.

Ресорният министър успокои хората в Сандански и Петрич, че няма да има криза с болничните легла. Той поясни, че може да се разкрият още 66, при нужда. В момента в Югозападна болница пациентите с коронавирус са 49.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Тиквето -
    Заради такова неграмотно изказване, трябва сам да си подаде оставката. Не им ли омръзна от този театър...
  2. Пламен Попов -
    А бе, тъпако! До Банско може да се стигне от много места, а тези, които пътуват по магистрала \"Струма\" не влизат в Благоевград. По добре никой да не ходи в София защото там е пика на диагностицираните.

Социално

новини благоевград facebook