МРРБ отпуска 1,6 милиона на Община - Сандански

17/08/2023 14:48 1 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще финансира важни проекти за подобряване на градската, пътна и техническа инфраструктура. Разработени са от кметския екип в Сандански и са на стойност около 1,6 милиона лева.

Проектите касаят "Южна дъга" и улица "Шипка", която е продължение на "Пирин". Те вече са одобрени и са издадени разрешения за строеж, информираха от кабинета на градоначалника Атанас Стоянов. Доизграждането на обект – път „Южна дъга“ е важно и наложително, с оглед осигуряване на лесен и удобен транспортен достъп от ул. „Стефан Стамболов“ (Околовръстен път) до кв. „Изгрев“. Общата дължина на пътния участък е 881 метра. Проектът включва изграждане на водопровод, канализация, бетонова пътна настилка, защитни пътни съоръжения, улично LED осветление. Общата стойност за довършването на път „Южна дъга“ е 1 169 351 лева с ДДС.

Улица „Шипка“ е в непосредствена близост до Спортно училище „Пейо Яворов“. Общата дължина на новопроектираната улица е 260 метра. Ще се изгради нов водопровод, канализация, асфалтова пътна настилка, тротоарни площи. Общата стойност на проекта е 430 231 лева. Реализацията на двата пътни и инфраструктурни обекта е необходимо, с оглед по-добрата и ефективна мобилна свързаност в кварталите на град Сандански. Това ще създаде по – удобен транспортен достъп за живущите в тях, а съответно ще облекчи и автомобилния трафик в централната градска зона.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Иво -
    На тия ли доаказани айдуци!????

Социално

новини благоевград facebook