Задържаха под стража личен асистент

17/08/2023 15:27 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Магистрати уважиха искането на прокуратурата за "задържане под стража" на личен асистент. Той получавал пари от държавата да се грижи за жена в неравностойно положение, но редовно я малтретирал физически и психически.

41-годишният Георги Л. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130 от НК, информираха от държавното обвинение в кюстендил. Обвиняемият живеел на съпружески начала с 49-годишната М. К. в жилището й в Кюстендил. Поради тежко заболяване жената получавала социалната услуга „личен асистент“, осъществявана от съжителя й. В Районно полицейско управление в Кюстендил постъпил сигнал от съседи на М. К. за видими следи от побой по лицето на жената.

В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на Г. Л. От направена справка е видно, че той е бил осъждан, но реабилитиран по право. Причинил е на кюстендилката телесна повреда при условията на домашно насилие. Проведени са разпити на свидетели, назначени са експертизи. Уведомена е общинска администрация, отговаряща за социално подпомагане. Делото продължава под надзора на прокуратурата.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook