МВР се хвали с електронно събиране на глобите и отнетите автомобили

07/11/2023 16:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Вътрешният министър Калин Стоянов със задоволство информира, че системата за електронно връчване на фишове и наказателни постановления вече работи ефективно. Той представи системата преди медиите, съвместно със заместник-министъра на електронното управление Валентин Мундров.

"Гражданите се уведомяват с текстово съобщения или на имейл. Работим това съобщение да се изпраща с минимално закъснение след извършване на нарушението. Услугата не задължава гражданите да си направят регистрация, но ако искат, могат да се регистрират в системата", обясни Мундров.

Електронните глоби се връчват от 16 октомври. До 2 ноември са са санкционирани над 5000 водачи, които имат регистрация в системата, като голяма част от тях са изплатени. По този начин от МВР смятат, че ще се подобри събираемостта на парите от санкциите на катаджиите.

Силовият министър Стоянов коментира и промените, свързани с отнемане на автомобили от водачите, които са установени да управляват след употреба на наркотици и алкохол над 1,2 промила. "Тази мярка работи. От влизането в сила на промените до момента, са отнети 78 автомобила, а присъдите за шофиране след употреба на наркотици и алкохол са 194.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook