Над 10 милиона лева за ремонт на второкласен път

27/10/2020 16:29 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

С 10 708 000 лева ремонтираха 17 километра път, водещ до българо-македонската граница и свързващ две общини.

Завърши рехабилитацията на трасето Дупница - Клисура - Самоков, съобщиха от АПИ. Предстои откриване на пътя с рязане на лента.

Второкласният път свързва ГКПП-Гюешево с АМ "Струма" и главен път Е-79, София - Благоевград и с АМ "Тракия" Участъкът е важна пътна комуникация за общините Дупница и Сапарева баня с малките населени места Крайници, Клисура и Сапарево.

Основно ремонтиран е участъкът от град Дупница, при ж.п. надлеза на 42-ри км, до границата със Софийска област, при моста над река Джубрена на 59-ти км.

Над 1,6 километра от обновеното трасе съвпадат с бул. „Каваклия“ и ул. „Самоковско шосе“ в Дупница. Пътят е с нова асфалтобетонова настилка и възстановено отводняване, нови мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

В заключителен етап е лот 28, който започва от Клисура, при 62-ри км, и завършва при околовръстния път на Самоков, при 78-ми км. С изпълнението на двата проекта се улеснява достъпът до курортните селища Боровец и Паничище, както и до различните културно-исторически обекти, като крепостта Цари Мали град и автентични църкви, характерни със специфична архитектура в община Самоков.

Отделно със средства от бюджета на АПИ се ремонтират още близо 4 километра от второкласния път в участъка, преминаващ през прохода „Клисура“ /местността Дервена/. Със завършването и на тази отсечка ще са обновени над 36 километра от пътя Дупница - Самоков.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook