Награждават полицаи за разкрити измами

19/06/2023 15:30 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Областният директор на полицията в Благоевград Георги Кандев награждава подчинени за разкрити измамници. Ръководството на дирекцията смята, че са проявили професионализъм. Подпомогнала ги жена, която била наета за куриер чрез обява в социалните мрежи. Тя също ще бъде поощрена с награда от Кандев.

Церемонията е утре в сградата на санданското управление на МВР. За схемата е докладвала неотдавна 56-годишна жена от Сандански. Тя уведомила криминалистите в града, че се съмнява в законността на задълженията й, свързани с разнасяне на пратки по адреси на жители в Сандански. При едно отпосещенията й, станала свидетел как пенсонерка е хвърля от терасата си плик с 14 000 лева. Така се стигнало до задържането на извършителите. Те са от Ветово. Измамниците я вкарали санданчанката в схемата като "муле".

Полицейските служители са установили, ановено, че възрастната жена е станала жертва на телефонна измама, при която представящ се за полицейски служител мъж я е въвел в заблуждение да изхвърли през терасата си плика с паричната сума. Двамата са върнали парите на 76-годишната.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook