От Югозапада е и вторият заместник в МВР

19/06/2023 13:24 0 Коментирай

Досегашен служител в НСО, който е охранявал бившия премиер Кирил Петков, е назначен за заместник-министър. Втори висш чиновник в МВР е от Югозапада. 

Кирил Ценкин е родом от Гоце Делчев. Той е от години в Националната служба за охрана, където е преминал последователно през различни етапи на кариерно развитие, съобщиха от правителствената пресслужба.

Завършил е магистратура със специалност "Логистика на сигурността и отбраната" във Военната Академия "Г. С. Раковски", както и множество допълнителни обучения и специализирани курсове в сферата на сигурността, добавят от МС.

Ценкин е вторият заместник, който получава новият вътрешен министър Калин Стоянов. Само преди дни, бившият изпълняващ длъжността главен секретар на МВР Стоян Темелакиев от село кюстендилското село Стоб стана зам.- министър на вътрешните работи. За назначението му се разбра още на пъровото заседание на новия Министерски съвет, на което Темелакиев присъства вместо титуляра Калин Стоянов. Темелакиев е полицай от кариерата. Той е кадър на ЮЗУ "Неофит Рилски".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook