Намалиха наказание на Георги Трайков - баща на убити в Сандански деца

19/05/2021 16:05 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Окръжен съд - Благоевград намали наказанието на Георги Трайков по Закона за домашното насилие, заведено от жена му Кристина Дунчева, убила децата им в Сандански.

Магистратите прецениха, че спрямо горския Трайков е наложена твърде висока глоба от 1000 лева по делото, разгледано първоначално в Районен съд-Сандански. Той трябва да заплати само 500 лева, тъй като от негова страна не бил осъществен акт на физическо насилие над Кристина. В останалата част първоинстанционното решение е потвърдено изцяло.

Горският Трайков, който първи видя закланите през ноември миналата година с нож и сатър рожби Ивон и Васил, не трябва а да доближава Дунчева и да осъщестява физически контакт с нея.

 

Кристина към момента е в затворническата болница в Ловеч, където се извършва съдебно-психиатрична експертиза.

Две седмици преди кървавото престъпление тя завела делото за домашно насилие срещу Георги. Твръди пред съда, че е малтретирана системно и дори изнасилвана от нейния свекър.

Установено е, че по отношение на нея, Георги Трайков е отправил заплаха за физическо унищожение, което следва да се третира като акт на психическо насилие, смятат съдиите.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook