Увеличиха заплатите на учители в Петричко

19/05/2021 16:51 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Подписаха Общинския колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищно образование в Петрич. Договорени са по-високи възнаграждуния за педагозите.

Подписите върху новия документ поставиха кметът на общината Димитър Бръчков, началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов, както и представители на синдикатите.

В пет направления са факт по-добрите договорености, сравнено с КТД на национално ниво. От 10 до 17 процента се завишават заплатите на учители, придобили квалификационна степен.

Класните ръководители, членове на синдикатите за консултиране на родители и ученици и водене на задължителната документация на съответната паралелка, се заплаща допълнително възнаграждение - не по-малко от 50 лева месечно.

За водене на задължителната документация на учителите в подготвителните групи в училищата и детските градини, се изплаща допълнително трудово възнаграждение в размер на не по-малко от 25 лева месечно, само за действително отработеното време.

На педагогическите специалисти, ръководители на групи в ЦПЛР – не по-малко от 17 лева месечно.

Отделно от това в новия Общински колективен трудов договор работодателите е заложено работодателите да осигуряват средства за представително облекло на педагогически специалисти, заместник -директори и главния счетоводител, членове на синдикалните и работодателските организации, страни по договора в размер, не по-малък от 480 лева.

За работно облекло на работници и служители, членове на синдикатите, се дава допълнително 350 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook