Назначения в общинска администрация

03/01/2024 08:36 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Окомплектоваха новооткрития общински отдел "Екология" в Благоевград.

За шеф е назначена Наталия Димитрова-Попова, която е сред най-приближените до кмета Методи Байкушев и водеше остра кампания срещу бившия градоначалник Илко Стоянов и екипа му. Една от акциите на новата ръководителка беше срещу отрязаните кипариси на улица "Иван Михайлов".

Числеността на отдел "Екология" е шестима служители. Сред тях е Олга Георгиева, в момента е главен еколог, каквато длъжност в новото щатно разписание няма. Кметът Байкушев мотивира необходимостта от екоотдел с това, че най-големите разходи на общината са за сметосъбиране, сметоизвозване и управление на инсталациите в новото депо край село Бучино. Със заповед на градоначалника бяха обявени и два конкурса, единият за директор на Дирекция „Информационно обслужване“, оглавен от Адриана Топурска, а вторият – за длъжността секретар на общината, която в момента заема Десислава Витанова-Кехайова.

Очаква се през идната седмица управленският екип „Байкушев“ да се оформи окончателно с назначаването и на последния зам. кмет по строителството. Припомняме, че Наталия Димитрова бе на 8-мо място в листата на ПП-ДБ на кандидатите за общински съветници и не успя да влезе в състава на настоящия местен парламент. Във визитката й като кандидат за ОбС бе отбелязано, че има магистърска степен по „Управление на градската и околната среда” от Университет Вагенинген и Университет „Еразъм“, Холандия, и бакалавърска степен по „Приложна икономика” и „Бизнес администрация” от Американския университет в България. Тя идва от неправителствения сектор, преди това е била в МРРБ, struma.bg.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Тишо -
    Ей тарикат ти на будали ли ни правиш , уволняваш едни назначаваш други.Това ли са ти икономийте

Социално

новини благоевград facebook