Не разрешават убийство на мечката, нахапала жена с бебе

03/07/2021 10:40 0 Коментирай

Няма все още разрешение от МОСВ за отстрел на мечката, която нападна и нарани тежко 33-годишна жена край Белица.

За това настоя веднага след инцидента кметът Радослав Ревански. На място са заместник-министър Емилия Тончева и директорът на НП "Рила" Красимир Андонов.

Междувременно стана известно, че нахапаната беличанка е била с бебе на гърба си, то спяло в цедилка. За късмет детето е невредимо, съобщи областният управител Николай Шушков, който посетил пострадалата в разложката болница. Жената, която изкарвала прехраната си с гъби и бране на билки, била без внесени здравни осигуровки. Заплатил ги кметът Радослав Ревански. Семейството е с четири деца.

"Обединихме се около мнението, че мечката не е враг на човека, а още по-голям парадокс е, че община Белица съхранява мечката като вид. Бил е нарушен критичният минимум между човека и мечката, затова и тя е реагирала така, но аз продължавам да настоявам за отстрел на конкретната мечка. Според горски служители от общинското звено тази мечка са я наблюдавали няколко пъти в близост до пътя. Не са ми докладвали това до сега, затова го приемам като пропуск на институциите, не само общински, но и горски, и държавен“, каза кметът Ревански.

Според него до момента няма нападани от мечки други хора в Белица. Имало е посегателство над домашни животни.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook