Николай Шушков: Обичам Благоевград и ме боли за разрухата

21/09/2023 16:57 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кандидатът за кмет на Благоевград, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП - Николай Шушков, направи емоционално изявление пред съгражданите. Шушков, който е бивш областен управител и заместник регионален министър, с категоричност обяви, че Благоевград за него е кауза и страшно го боли за разрухата през годините.

"Във всички години от моя живот неизменно съм бил свързван с родния ми Благоевград. Посветил съм време, енергия и емоции на моя древен град, в който българското достойнство и национална гордост са съхранени, както никъде другаде. Тук ние носим във вените си непримиримостта на комитите, южната топлина на българките-къщовници и устрема на нашите деца към по-добро бъдеще. Хората на Благоевград са най-голямата ценност! Когато сутрин рано или късно вечер искам да остана сам с мислите си, се разхождам из града и си давам сметка за нещата, които съм направил в живота си, които мога да направя и които със сигурност няма да мога да направя. Гледам къщите, в които живеят съседите ми, приятелите ми, колегите ми, учителите ми, съучениците ми, първите ми любови, стотици семейства, които по някакъв начин са преплели съдбата си с моята. Обичам този град и ме боли", публикува Николай Шушков в социалните мрежи.

"Боли ме, като гледам разрухата, боли ме от мисълта, че има хора, които страдат, лишени от работа и средства за препитание, боли ме за младите и за родителите ни. Няма да скрия и голямата си болка – моите дъщери живеят извън България. Боли ме от мисълта, че внуците ми може да не познават добре корените си. За съжаление обаче това е съдбата на много българи и благоевградчани. За мен Благоевград е мисия! Готов съм да отдам целия си богат житейски и професионален опит, всичките си сили и енергия, за да превърнем Благоевград отново в модерен икономически център, приветлив град с красив облик и привлекателно духовно средище. Да видя благоевградчани проспериращи и благосъстоятелни, спокойни за идните дни е моята голяма цел.
Нито за миг не забравям и малките населени места в общината, които са важна част от цялостното икономическо и културно развитие на общината - там се пазят онези дух и традиции, които непрекъснато ни напомнят от къде идваме и на къде отиваме. Местата, в които има и немалко възможности да се развива туризъм, земеделие, занаяти", коментира Шушков.

"Има толкова много неща, които можем да направим за нашия Благоевград! Вашите и моите идеи, опитът и силното ми желание да вървим напред заедно, ме мотивират да потърся доверието ви. С вашата подкрепа и с Божията помощ дълбоко вярвам, че МИСИЯ Благоевград е възможна", убеден е кандидат-кметът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Маргарита-знаеш коя -
    Икономика и само икономика, така каза Причкапов.

Социално

новини благоевград facebook