Николай Шушков започна мисията си за Благоевград

29/09/2023 20:59 0 Коментирай

Независимият кандидат за кмет на Благоевград Николай Шушков откри предизборната си кампания заедно със съграждани на площадното пространство пред Историческия музей. Емоционален заряд пред множеството благоевградчани даде бившият кмет и първи секретар на БКП през годините Лазар Причкапов. Той е председател на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Шушков, който е подкрепен от БСП и "Левицата".

"Николай, пожелавам ти здраве, здраве и пак здраве. Много търпение и да вървиш ръка за ръка с гражданите на Благоевград. Не обещавай неща, които не можеш да изпълниш. Спри вървежа на града надолу. Хората тук заслужават да вървят само напред и нагоре, да бъдат по-богати, по-щастливи с децата си. Когато те ти повярват, връщане назад няма", пожела Лазар Причкапов.

Николай Шушков, който е бивш заместник-кмет в Благоевград, два пъти губернатор в Пиринско и ексзаместник в регионалното министерство, декларира с вълнение, че Благоевград за него е мисия. Вярва, че кампанията ще е толерантна. Изненадаха го двама кандидати за градоначалници - Кирил Габеров, който бе на отриването, а също и Венелин Трошанов с кошница цветя.

Шушков представи акценти от най-неотложните за решаване проблеми в града и населените места. Едно от тях е свързано с водоснабдяването. Започва неотложни действия по изграждането на язовир "Ракочевица" Заедно с Община Симитли ще се реанимира проектът за съоръжението в Рила над Благоевград.

"Инфраструктурата ни е в много лошо състояние. Трябва спешна помощ от държавата от Водната асоциация и други институции, с които ще се задействаме заедно. Обяви, че има програма за привличане на инвеститори. Припомни с болка, че преди 32 години в Благоевград имаше 22 промишлени предприятия. "Виждам един упадък. 10 хиляди благоевградчани работят извън града и общината, тук не намират препитание. Заложил съм на икономически растеж. Имам проекти с трайни и дългосрочни планове", изтъкна Шушков.

Той подчерта, че не дава празни обещания. Припомни, че преди години в Благоевград имаше две Промишлени зони. Предстои преглед на състоянието им, а също и намеренията на инвеститорите. "Паралелно с това ще започнем изграждането на нова съвременна индустриална зона, в която общината ще участва с апортна вноска със земя и ще изгради всички необходими комуникации и инфраструктура“, обясни още Шушков. Той ще работи още за модерен облик чрез поддържане и развитие на приветлива градска инфраструктура, повишаване нивото на социалните услуги на общината, разширяване на обхвата на социалното включване, грижа и за най-засегнатите от социалната несправедливост, фокус върху образованието духовността и спорта.

Кандидат-кметът получи песенно приветствие от любимите изпълнители в Благоевград и Пиринския край - Руска Стоименова, Георги Гоцев. Пожелаха му да бъде достоен син на слънчев Благоевград. Николай Шушков призова за подкрепа от съгражданите и благодари за доверието. Той е с номер 74 в бюлетината.

Преди да се срещне очи в очи с гражданите, кандидатът за градоначалник се черкува в храма на Свети Димитър Солунски в квартал "Струмско". "Топли благодарности към Архиерейския наместник на Благоевградската духовна околия - Отец Павел, който отслужи молебен за здравето и благоденствието на благоевградчани и за успех на кампанията. Заедно с Неврокопски митрополит Серафим и членове на църковното настоятелство ще подтикнем миряните за горещи молитви към Бога и Светия Синод скоро да канонизира митрополит Борис, който да се превърне в небесен закрилник на нашия град. Ангажирахме се също така да ускорим изграждането на храма на Свети Мина в центъра на града. Ще се реставрира спешно и катедралният храм "Въведение Богородично", разкри Николай Шушков и пожела Бог да пази Благоевград.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook