Нинова обяви решението за правителство с ГЕРБ

15/05/2023 17:59 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обави както е решението на партията относно правителство с ГЕРБ. Социалистите в страната няма да бъдат питани, каквото беше първоначалното намерение на Нинова. Извънредно тя обобщи, че БСП се оттегля от преговорите кабинет с първия мандат и няма да го подкрепи при гласуване в парламента. Утре ПП-ДБ трябва да вземе също окончателно решение по въпроса. 

Нинова обясни и схемата, по която, според нея, е трябвало да се случат нещата – да се съберат партийните лидери, да се изведат 5 надпартийни приоритета, да се определят сроковете им за изпълнение и след това да се избере състав на кабинета. ''Борисов извади партиен кандидат, той излезе със свои задачи и приоритети. Това беше грешка'', заяви Нинова и обвини ГЕРБ в задкулисие, както и че искат да превърнат БСП в резервна гума и резервен пръст на бутоните за гласуване в парламента.

"Ние заставаме зад позицията да не се изнасят оръжия за Украйна. Бе ни отговерно, че всяка партия има претенции и различия, но правителството ще си изнася оръжия. Абсолютно задкулисие", категорична е Нинова.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook