Сарафов се страхува да не бъде убит внезапно

15/05/2023 17:19 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Заместникът на главния прокурор Иван Гешев - Борислав Сарафов, се страхува за живота си. Настоява за охрана. Пред медиите той заяви днес, че Гешев е неуравновесен и моли ВСС да го отстрани.

"Призовавам Иван Гешев да бъде отстранен. Ако иска да става политик, трябва да напусне прокуратурата. Колегите се срамуват от него. Той е непригоден. Страхувам се за живота си и настоявам за охрана, за да не се окажа внезапно убит като прокурора Колев по времето на един друг главен прокурор преди 20 години. Обръщам се към Крум Зарков за това", добави Сарафов.

"Аз днес няма да правя театър и да късам своята оставка. Срам ме е от Гешев, яде баклава с ромските барони". Така Борислав Сарафов започна извънредното си изявление пред медиите днес следобед, провокиран от сутрешната изява на главния прокурор. Гешев обяви по-рано, че заместникът му е бил част от плана за свалянето му от поста. То разказа за разговорите си с него, в които признал, че е бил принуден да даде изявление за БТА миналата седмица. В него Сарафов обясни, че е бил подведен от Гешев, че в джипа е бил със семейството си по време на взрива. Гешев обвини Сарафов и че е принудил апелативният прокурор на София Радослав Димов да напише декларация, с която иска оставката на главния прокурор.

"Гешев ползва като лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец. Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма "Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата. Нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да било друг – не притежава нотариален акт за собственост на институцията", изтъкна Сарафов, като подчерта, че Гешев иска да се изкара боец срещу мафията и олигарсите, предаде dir.bg. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook