Нинова прати проверка в БСП - Благоевград

20/06/2023 16:10 10 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Ревизират благоевградската организация на БСП. Проверката е по сигнали и жалби за уставни нарушения от страна на ръководителя на най-голямата партийна структура в Пиринско - Любен Милев. Извършва се от членове на Контролната комисия към Националния съвет. Разпоредена е от председателя Корнелия Нинова.

Комисията от "Позитано" проверява евентуалното съществуване на на така наречените кухи квартални организации в Благоевград. До НС е достигнала информация, че със знанието и мълчаливото съгласие на лидера Любен Милев се води фантомна членска маса. Дали имената на хората в списъците са "съчинени", предстои да се изясни. Срещу Милев са подадени и жалби от редови социалисти в областния център, които са недоволни от диктаторското поведение в партията, липса на политически живот, а дори и заиграване с други формации по време на отминалите парламентарни избори. Визират Левицата. Не е тайна, че именно заради Милев активисти хврълиха оставки.

Председателят на Областната структура на БСП в Пиринско Валери Сарандев потвърди пред Еновина, че проверката тече от днес. Той обаче не коментира детайли от жалбите, тъй като не е запознат цялостно с тях. Припопомняме, че преди дни стартира аналогична проверка от "Позитано" в Петрич. Там червените ще извървят пълен цикъл от партийни събрания, за да се стигне до номинации за ново ръководство. Дали в Благоевград ще се приложи същият принцип, зависи от контролните органи.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Томов -
    Сега мен ще подкрепят и пак ще стана кмет
  2. Мария -
    За разлика от вас долу знам повече! Един съветник играе двойна игра, даже тройна---
  3. Кире -
    Мама кажа ще вкара един- себе си а другите ще го ду..т
  4. До Кире -
    При Мама кажа
  5. Стоян -
    Отдавна беше за чистене. Съветника им В. Христов откога протестира и явно говори с факти.
  6. Кире -
    Ами сега в коя листа ще бъдат тези хубавци
  7. Бай Ставри -
    Да вземе и Бисе Грозния който също пооткрадна с Злата няколко общински парцела и сега се прави на бизнесмен
  8. Бобов дол -
    Станчев поздрави от бай Ставри очаква те намерил ти е и истински мъж за да не скучаеш
  9. Борислава -
    Милев е човека който доведе тази партия тук в града до дъното заедно с дебелия Пандев и оня лилипут Симонски
  10. Ози -
    Тоя нагъл и тъп екземпляр Станчев като е даден на прокурор за кражба на общински земи защо още е съветник а не е в кауша

Социално

новини благоевград facebook