Поощриха жена за осуетена измама

20/06/2023 15:17 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Полицейският директор в Пиринско Георги Кандев награди 56-годишна за осуетена измама на възрастна жена. Благодарение на нейната бдителност пенсионерка върна 14 000 лева, дадени на телефонни измамници. Преди това криминалистите в Сандански арестуваха извършителите.

Тодорка Боцева от Сандански получи грамота от Кандев. Поощрени бяха и униформените в местното управление на МВР. Грамоти с благодарност  бяха връчени и на четиримата служители на полицията в Сандански, които успяха да заловят телефонните измамници -  инспекторите  Атанас Стражарков, Радослав Иванов и  Александър Мигдалов, както и мл. експертът  Георги Темелков.

Както подробно информирахме, Боцева била наета за куриерска работа чрез интернет. Трябвало да посещава различни адреси и да транспортира пратки до градове в страната. При посещението й на адрес в Сандански тя се усъмнила в законността на предложената й работа и уведомила органите на реда, след като от терасата на жилището си възрастна жена е изхвърлила плик със сумата от около 14 000 лева.

От полицейските служители е установено, че възрастната жена е станала жертва на телефонна измама, при която представящ се за полицейски служител мъж я е въвел в заблуждение да изхвърли през терасата си плик с парична сума като съдействие за залавяне на телефонни измамници. В ареста в момента са двама мъже от Ветово.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook