Нинова с рози от Радев, обеща кабинет

16/01/2023 11:18 0 Коментирай
Снимка бтв Снимка: бтв

Президентът Румен Радев връчи на БСП третия мандат за съставяне на кабинет. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова получи червени рози и папка от държавния глава, който подчерта, че вероятно ще съумеят да направят коалиция. Букетът бе за рождения ден на Нинова. Тя пък извади от чантата кутия бонбони и почерпи президента.

"Ще направим всичко, каквото е необходимо. Най-важното е да имаме план. Предвиждаме 4 стъпки - днес ще решим кога свикваме Националния съвет, тази седмица ще е. Ще разговаряме с кои партии да преговаряме в парламента - ще искаме мандат да преговаряме с всички. Третата стъпка е - ще поканим на лидерска среща председателите на другите партии, за да се изясним искаме ли да има правителство или се играят игрички и се прехвърля горещият картоф, с цел да не се понесе отговорност за предсрочни избори", заяви Нинова по време на включване в национален ефир.

"След неуспеха на първия и втория мандат за съставяне на правителство, в изпълнение на Конституцията, ви възлагам да посочите кандидат за министър-председател. Спрях се на вашата политическа формация в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност", заяви Румен Радев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook