Нова заповед за учениците и учителите

18/05/2021 11:30 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Служебният образователен министър Николай Денков издаде заповед за учебната година на учениците и кога ще получат свидетелствата си. В нея се посочва кои от учениците ще наваксват с материала.

Учебната година няма да се удължава за всички, както бе предвидено от предшественика Красимир Вълчев. На 23 май завършват учениците от първи до трети клас.

на 30 юни са четвъртокласниците, петокласниците и шестокласниците, обявиха от образователното министерство.

Този график включва и допълнителната, и общата помощ, която е необходима за наваксване на материала. Учебната година се удължава реално само за малко над 300 училища, които в края на 2020 година са прекъснали временно обучението на учениците от І до VІ клас. Вместо редовни учебни часове в електронна среда тогава те са предлагали извънкласни и проектни дейности или подкрепа за преодоляване на трудности при усвояване на материала.

Заниманията с деца, които надхвърлят предвидения преподавателски норматив, трябва да бъдат платени на учителите в рамките на делегираните бюджети на училищата, по проекти или чрез общинските програми за стимулиране на дейности и изяви на учениците.

Документите за завършен клас или етап на обучение ще бъдат издадени най-късно до седем дни от края на срока, независимо че учебните дни за съответния випуск в конкретно училище може да са приключили по-рано. Четвъртокласниците ще получат удостоверенията си за завършен начален етап на основно образование на 1 юни, за да имат възможност да кандидатстват в гимназии с профили „Математика“ и „Природни науки“.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook