Полицаи и пожарникари на крак за абитуриентските балове в Кюстендил

18/05/2021 10:55 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Предприето е засилено полицейско присъствие в Кюстендил и основните пътни артерии в региона заради абитуриентските балове.

В тази връзка традиционно са проведени срещи с училищните ръководства и органите на местното самоуправление и местната администрация за координиране на присъствие в районите около учебните заведения, където се събират автомобили за извозване на зрелостниците, както и по маршрутите, на тяхното придвижване и местата, в които ще се провеждат балове.

Извършени са съвместни проверки с Противопожарната служба в Кюстендил, в увеселителните заведения, където ще се организират младежки празненства. Специално внимание е обърнато на пропускателния режим, с цел недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества или техни аналози, които биха предизвикали нарушения на обществения ред, както и стриктно изпълнение на противоепидемичните мерки. Проверено е състоянието на пожарната и аварийната безопасност на обектите. Взети са необходимите мерки и по отношение на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места.

По натоварените пътни артерии и места, на които се очаква струпване на повече автомобили е предвидено засилено полицейско присъствие от служители, имащи правомощия за работа по Закона за движение по пътищата. В тяхна помощ ще бъдат използвани и мобилните системи за видеоконтрол, насочени към  автомобилите, чийто водачи извършват нарушения по време на придвижването/превозването на абитуриенти. Нарушенията ще се документират и ще се взема отношение по всяко от тях.

От Пътна полиция са категорични, че ще следят стриктното за спазване на правилата за движение, с цел недопускане на тежки пътни инциденти и опазване живота и здравето на завършващите и техните близки. Униформените предпуреждават и следят стриктно за

- неправилно превозване на пътници, показващи се през прозорците или люковете или седнали върху рамките на вратите, или такива, които се изправят от седалките на мотоциклетите и не се държат за никаква опора.

- извършване на опасни маневри с превозни средства, в които превозват пътници неправилно.

- отнемане на предимство.

- преминаване на червен сигнал на светофара.

- управление от неправоспособни водачи.

- управление след употреба на алкохол или наркотични вещества.

- подаване на неразрешени светлинни и звукови  сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението, главно към пешеходците.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook