Обещаха ремонт на пътя Симитли - Гоце Делчев

07/02/2022 14:20 0 Коментирай

Тази пролет предстои рехабилитация на пътя Симитли - Гоце Делчев. Обещанието е от председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Тодор Василев.

Това е заявил той по време на срещя с кмета на Симитли Апостол Апостолов. Поводът е станалата катастрофа с джип преди дни на недостроения път от село Полето към Брежани. Случайност беше, че автомобилът се спрял в дърво и водачът не бе ранен тежко.

Преди няколко месеца е завършен ремонтът на асфалтовата настилка. Към село Брежани са поставени предпазни мрежи, на практика по него могат да се движат автомобили, но са пропуснати мантинелите. Това прави пътя опасен, особено през зимата.

Веднага след инцидента градоначалникът Апостол Апостолов се зае дза „посъбуди“ АПИ за доизграждане на третокласния път.

"Мантителите ще предотвратят пропадането на автомобилите в пропаст, която е около 100 метра. След четиригодишно чакане най - после се състоя тази среща с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов бе доволен от проведените разговори. Ремонтът ще бъде довършен съвсем скоро, каза кметът пред националното радио. Поет е и ангажимент за възстановяване и на тротоара в друг участък от пътя. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook