Обезобразена благоевградчанка проговори пред разследващите

17/10/2023 17:46 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Обезобразената благоевградчанка Стефка Терзийска, която лежи в "Пирогов", е дала показания пред разследващите. Бизнесдамата, за чието нападение бе арестуван кикбоксьорът Кирил Лукаров, смята, че поръчител е бившият й съпруг Йоанис Козас. Той я заплашвал от две-три години и въпреки подадени жалби, до момента не е наказан. Имало е спор за скъп джип, наследен от нейния баща. Гръцкият бизнесмен Козас отказал да го върне доброволно и тогава се стигнало до постановление на благоевградската прокуратура, каза местни криминалисти. Йоанис Козас, който управляваше със Стефка Терзийска фабрика за прераотка на маслини, също е разпитан в деня на зверския бой с метален прът пред дома на Терзийса на улица "Илинден". Бруталното посегателство, което според нея е опит за убийство, бе извършено на 10 октомври.

46-годишната смята, че зад престъплението на младия Кирил стои Йоанис. Тя е загубила зрението на едното око безвъзвратно. Има счупен нос, почти отрязан пръст, травми по главата и краката.

"За мен това е ужасяващо и няма връщане назад. Отпреди две години и половина имах информация, че той е поръчал да направят точно това. Подавали сме сигнали, дори сме пускали молба за ограничителна заповед за големия син. Той явно се стряскаше и успявахме да постигнем някакво разбирателство. И не съм вярвала, че може да посегне по такъв брутален начин на майката на децата му”, заяви пред Нова пострадалата Стефка Терзийска. „Отидох да взема паркираната си кола. Когато я отключвах, усетих силен удар в главата. Видях маскиран мъж, който продължи да замахва с железен прът. Беше ужасяващ момент. Опитах да се прикрия, защото той ме удряше само по главата. Целеше да ме убие, не беше някакво нападение за сплашване. Виках за помощ, но нямаше кой да ме чуе. Успях да се измъкна на улицата, където хората се събраха, и той побягна. Беше просто толкова брутално и нереално, че още не мога да повярвам”, разказа Терзийска.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook