Заличиха кандидат за кмет от ГЕРБ

17/10/2023 16:36 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Анулираха регистрацията на кандидат за кмет. Представител на ГЕРБ се отказа от изборната надпревара. Според Общинската избирателна комисия той сам е подписал и подал заявление. Мустафа Хасан Хъйрола е заличен след решение на ОИК - Якоруда. Той започна предизборна кампания преди две седмици за управленски мандат в село Аврамово. Причините за оттеглянето от вота са лични е посочил Хъйрола пред комисията, съобщиха за Еновина.

Припомняме, че ДПС също оттегли свой кандидат за кмет преди изборите в село Конарско. Вместо номинирания от централата на партията Ахмед Ахмед, известен като Пачката, в кампания влезе Акия Ахмедов Манзурски. Ахмед Ахмед, който управляваше в Конарско, доби скандална известност с множеството си нарушения в горите, добиване на нелегална дървесина, притежаване на незаконна дъскорезница и конфликт на интереси. ОИК-Якоруда прекрати предсрочно пълномощията му, но съдът касира решението и това му даде шанс да се яви на вътрешните избори, свикани от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който на по-късен етап е преосмислил за Пачката.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Манго -
    Сложете Димитър Мехомийски за кмет ха ха ха ха,той е голям слънчоглед.мазен циганин.беше герб възползва се от всички блага на партията.видяха че за нищо не става,изхвърлиха го. Сега е ДПС но и там няма шанс.обещали са му сюннет

Социално

новини благоевград facebook