ОбС-Благоевград няма да гласува свалянето на Андон Тодоров

16/06/2020 15:20 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Съветниците в Благоевград няма да заседават заради коронавируса на главния архитект Васил Тинчев.

Председателят на ОбС Андон Тодоров отмени заседанието в края на този месец, когато трябваше да гласуват предложението за неговото детрониране от поста.

"На основание чл. 64, ал. 1 от Правилника за организацията, дейността на общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация, се изменя годишния план за провеждане на заседанията, като от него отпада това, насрочено за 26 юни. Сесията ще е на 3 юли", съобщиха от ОбС.

Изменен е и план-графикът за заседанията на постоянните комисии към Общински съвет, гласи съобщението.

Припомняме, искането за сваляне на Андон Тодоров бе внесено на 12 юни благоевградския парламент Калоян Ханджийски. Мотивира се с авторитарно управление на Тодоров и лоша комуникация с кметското ръководство. Освен това Ханджийски депозира оставка като земестник на председедателя Андон Тодоров.

По време на дебатите в залата съветници, предимно от ГЕРБ, заявиха, че липсва конкретика в аргументите на искането за свалянето на председателя и избор на нов. Кирил Илиев изтъкна, че това ще задълбочи кризата в местната власт.

Последваха жлъчен коментар на бившия кмет Атанас Камбитов. Той открито нападна съпартийците си от ГЕРБ и ги определи като пагубни за Балгоевград. Уличи ги в предателство и задкулисни игри.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook