ОбС - Благоевград се закани на Марешки

14/03/2022 17:40 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Постоянната комисия по жалби и контрол изпълнението на решението на ОбС и мониторинг на обществените и възлагателни поръчки излезе с решение да провери договора с денонощната аптека в Благоевград.

След разглеждане на преписките, включени в дневния ред на заседанието, бе дискутиран въпроса, свързан с условията, при които се ползва аптека „Марешки“, на улица „Арсени Костенцев”.

Председателят на комисията, Кирил Илиев от ГЕРБ, сподели, че е бил многократно информиран от граждани, за това, че през почивните дни аптеката системно не работи като денонощна и не осигурява лекарства през цялото денонощие.

Комисията се сезира и взе единодушно решение да изиска от общинска администрация договора за наем на помещението. Целта е да се извърши проверка дали в договора съществува изискване при отдаване на помещението, такава услуга да бъде предоставяна денонощно от аптека „Марешки”, уточниха от комисията.

В допълнение стана ясно, че ако това условие не е изпълнявано системно, Комисията по жалби и контрол изпълнението на решението на ОбС и мониторинг на обществените и възлагателни поръчки към Общински съвет Благоевград, ще изиска да бъде обследвана възможността договора им да бъде прекратен.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook