КЗП: Търговци крият олиото

14/03/2022 17:25 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Проверяват се над 350 търговски обекта относно спекулата с олио и други стоки. Проверява се дали търговците продават олиото на предварително обявените за потребителите цени, съобщиха от Комисията за защита на потребителите.

Към момента е установено, че нарушенията са две групи - от една страна, търговци на едро са скрили стоката, а от друга страна, търговци на дребно са подвели клиентите си с реклами и промоции, без да са осигурили достатъчни количества евтино олио.

"Когато търговците на дребно поемат ангажимент към своите клиенти да им продават стока на определена цена, ако това не бъде спазено, КЗП ще санкционира тези търговци за нелоялна търговска практика, казват от комисията. Количествата на доставките също ще бъдат проверявани и ще бъда налагани глоби на търговците, които целят да привлекат клиенти, без да имат достатъчни количества на обявените цени", сочат от КЗП.

По време на проверките са установени редица случаи, в които липсват количества олио в търговската мрежа. Според становищата на търговците, основният проблем е липсата на регулярни доставки към тях, които са били предварително заявени. Доставчици са самите преработватели, както и дистрибутори, в зависимост от вида на търговския обект.

СМеждувременно се съобщава, че цените Държавната комисия по стоковите борси и тържища за слънчогледовото олио в пластмасова бутилка от един литър се търгува на цена 4,66 лева за брой на едро в момента,

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook