ОбС - Благоевград заседава със зелен сертификат

22/11/2021 16:15 0 Коментирай

Председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков свиква заседание заседание при извънредни мерки за сигурност. Решенията ще се гласуват в петък, но при небивали до момента условия.

Базирайки зе на заповед на здравния министър, Тасков и членовете на Председателския съвет решиха сесията да е присъствена само за притежаващи зелен сертификат за ваксинация, документ за преболедували Ковид, отрицателен резултат, валиден до 48 часа от проведено изследване с бърз антигенен тест или до 72 часа от проведено PCR изследване.

Не се съобщава към момента дали съветниците са задължени да представят сертификати или ограниченията са само за останалите присъстващи в зала "22 септември".

Преди време лично директорът на РЗИ-Благоевград Калоян Калоянов коментира, че мерките не касаят общинската власт.

На заседанието ще се дебатират 37 решения в дневния ред. Клетва ще положи Асен Кайнакчиев-Гопата, който заема мястото в ОбС на Теодор Велков-назначен за шеф на една от болниците в града. Гопата е бивш строителен спец в Общината, но бе отстранен заради слабости в работата му.

Предстои да се прегласуват върнати от областния управител Николай Шушков няколко незаконни решения от заседание през месец октомври.

Кметът Илко Стоянов е внесъл за гласуване предложението си за драстичен скок - с 200 процента, на такса "смет". Дали съветниците ще приемат финансовата тежест за благоевградчани, ще стане ясно на заседанието.

Съветниците трябва да решават и за пререформиране на общинската фирма "Биострой". Стоянов иска да се създадат две нови дружества "Озеленяване-Благоевград" и "Чистота-Благоевград". За едното вече има фаворит за директор-29-годишна специалистка.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook