Община - Благоевград може да загуби парк "Македония"

14/10/2021 16:46 0 Коментирай

Съветниците в Благоевград трябва спешно да гласуват за узаконяване общинската собственост в бившата казарма. Ако до две-три седмици не се  изработи ПУП, държавата и респективно военното министерство, може да си го вземат обратно.

Заради неотложността на казуса, председателят на ОбС Радослав Тасков свика извънредна сесия на 15 октомври.

Местният парламент решава дали да даде съгласие за Подробен устройствен план и план за регулация за образуване на нов парцел с предназначение за изграждане на интер експо център, конгресен център, музей, спортен център, парк и православен храм, както и план за застрояване на отдадените от военните 62 декара за терена на парк "Македония".

ОбС – Благоевград трябва да се произнесе и по искането на кмета Илко Стоянов за приемане на инвестиционен проект за преустройство и промяна на предназначението на съществуващите в района сгради. Казарменият имот бе придобит от Общината преди повече от 6 години, кагкогато кмет беше Атанас Камбитов. Общината го вписа в активите си, като в замяна на това построи за своя сметка ново КПП, автоматизирани бариери, стоманобетонна ограда, вътрешна улица с обръщало и алейно осветление, ремонтира водоснабдяването, електрозахранването и осветлението, ремонтира няколко сгради - вещеви склад, техническа работилница, автомивка и помпена станция. Вложените пари за строителните дейности е близо 2 милиона лева.

Миналата година Регионалната дирекция по строителен контрол запечата сградите в парк "Македония" и забрани в тях да се провеждат тренировки на спортни клубове и да има развлекателни мероприятия. Общината бе глобена по времето на екскмета Румен Томов, тъй като имотът не е узаконен. Не съществували проекти за изграждане на асфалтовата алея и паркингите, документи за преустройство на ремонтните работилници в зали за концерти и спорт, информираха благоевградски съветници.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook