Общинската администрация в Благоевград набъбва

02/02/2024 09:41 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кметът Методи Байкушев прави поредни реформи в общинската администрация. Само месец след като по негово искане ОбС-Благоевград разформира Дирекция "Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология", разделяйки я на два самостоятелни отделя, е внесъл предложение да се върне старият вариант и двата отдела отново да се обединят в дирекция с директор.

Любопитно е, че междувременно бе обявен конкурс за началник-отдел „Екология“, който тече в момента и единственият кандидат е Наталия Димитрова-Попова. Това означава, че най-вероятно досегашните отдели ще имат отделни началници в новата-стара дирекция, която ще се оглави от директор.

В искането си до местния парламент Методи Байкушев настоява да се одобри и нова численост на делегираната държавна дейност „Общинска администрация“, като от 161 се промени на 164-ма души и специализираната администрация, без назначените на пряко подчинение на кмета, от 90 се увеличават на 92 щата.

С 1 щат, от 19 на 20, се завишават Дирекция „Финанси“, както и отдел „Правно-нормативно обслужване“ – от 6 на 7 души. Отпада позицията на гл. експерт „Превенция и защита при бедствия и аварии“.

Очаква се новото предложение за структура на общинската администрация да влезе в пленарна зала заедно с бюджета в средата на февруари, пише struma.bg.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook