Отличиха най-добрите спортисти, треньори и отбори

02/02/2024 09:06 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Наградиха най-добрите спортисти, треньори и отбори.

Получиха призовете на бляскава церемония в Петрич. Спортист на годината е Елена Узунова. Специален гост беше Симона Дянкова – златна медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика на България от Олимпийските игри в Токио. Всеки треньор получи плакет „За принос в развитието на спорта през 2023 година“. Тази година чрез онлайн гласуване се определиха – спортист на публиката в трите категории - „Момичета и момчета“, „Юноши и девойки“, „Мъже и жени“, както и треньор и отбор на публиката.

При децата първите трима са Симона Манасиева – СКЛА „Звездите“, Никола Калистрин – СК по борба „Беласица – цар Самуил“, Изабел Шамлиева – СКХГ „Бела спорт“. Наградата за юноши и девойки взеха  Димитър Малев, Иван Ангел Янкулски и Изабел Шамлиева.

Спортист на годината – мъже и жени е Елена Узунова от СКЛА "Звездите", следват я Силвия Аздреева – покорила най-смъртоносния връх на планетата К2, а също и Сашко Димитров – Клуб по билярд „Бо и Бо“.

Отбор на годината в Петрич тази година е ОХК „Беласица“. Спортист на публиката е Богдан Шумаров – професионален кикбоксьор. Публиката избра за най-добър треньор Симона Янакиева – треньор на СКХГ „Бела спорт“. Наградата „Отбор на публиката“ е за СКХГ „Бела спорт“.

Връчени бяха и седем специални награди. Евелина Николова – спечели за принос в издигане имиджа на Петрич в спорта. Тея Дамянова и Виктория Траянова получиха награда „покорители на 39 планински първенци на България“, а Иван Божинов за сила на духа. Венелин Георгиев е определен като най-проспериращ млад състезател. Треньор на годината е Красимир Мелков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook