Общностен център за 418 000 лева в Благоевград

18/09/2023 10:27 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Изграждат социален център и детска площадка по проект за намаляване на бедността и интегриране на уязвими групи от хора. Общностният център е в благоевградската ромска махала, близо до Помощното училище. Отпуснатата сума е 417 241 лева. 

Сградата е на едно ниво и нея ще бъдат разположени зали за индивидуална и групова работа, работни и санитарни помещения. Ще бъде осигурен и достъп за хора в неравностойно положение. Ще бъдат изградени детска площадка и паркинг, а околното пространство ще бъде облагородено.

Общностният център ще обединява различни услуги, насочени към хора от рискови групи, в това число и роми. Подкрепата, която ще бъде осигурена в центъра ще бъде с комплексен характер - превенция за отпадане от системата на образование и обучение, мотивиране за завършване на средно или по-висока степен на образование, придобиване/повишаване на професионална квалификация. Има възможност за включване в заетост и подкрепа на семейството – мотивация за осигуряване на среда за живот, отговаряща на утвърдени стандарти, повишаване на родителски капацитет.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook