Обвиниха обирджии в Благоевград

20/12/2023 15:57 0 Коментирай

Благоевградската прокуратура предаде на съд двама грабители с криминално минало. Преди месеца те нападнаха и задигнаха от дома на възрастно семейство пари, дебитна карта, мобилене телефон и телевизор с дистанционно. Обирът бе извършен в квартал "Грамада". Пред магистратите застават К. З на 44 години и непълнолетният С. К.

К. З. е бил предсрочно освободен от изтърпяване на останалата част от наложеното му наказание „лишаване от свобода“. Заживял е на семейни начала с майката на С. К. На 19 април тази година нахлули в жилище на приземния етаж и започнали да изнасят вещите. Междувременно в стаята се появил живеещият в имота 63-годишният Н. К. Обвиняемите му нанесли удари в областта на главата, след което напуснали местопроизшествието. Съседи на пострадалия подали сигнал за инцидента на телефон за спешни случаи 112.

В хода на разследването на грабежа извършителите на престъпното деяние са били установени, задържани и привлечени в качеството на обвиняеми. В обясненията си, в това число в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая по отношение на непълнолетния, те признали вината си.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook