Обвиниха петричани за трафик на наркотици

24/03/2020 17:07 0 Коментирай
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

Внесоха в съда обвинителни актове срещу трима млади мъже от Петричко.

Те са подведени под наказателна отговорност по текст он НК, който предвижда до до 15 години затвор. 

Георги Ш., Симеон М. и Кирил Д. са задържани преди две години в южния град. Двама от тях пътували с „Порше Кайен“. Трябвало да вземат чувал с марихуана от дома на Симеон М., припомниха от прокуратурата.

Имотът не бил заключен и двамата се качили на втория етаж. Там намерили оставения за тях чувал с канабис и започнали да го почистват. След като приключили, напуснали къщата с наркотика и потеглили към центъра на Петрич.

Междувременно в Гранично полицейско управление Петрич постъпила оперативна информация за държане и разпространение на наркотични вещества от криминално проявения Симеон М. За провеждане на специализирана операция били сформирани три екипа от служители. Единият от тях наблюдавал къщата му. В момента, когато обвиняемите другите двама петричани пътували по ул. „Княз Борис І“, пътят им бил препречен от служебния автомобил на „Гранична полиция“ и на водача бил подаден сигнал със стоп-палка. Униформеният го приближил, представил се и поискал документи за проверка.

Вместо да изпълни разпореждането му, Георги рязко потеглил с "Порше"-то на заден ход с висока скорост. Полицейският автомобил го последвал. Преди да премине през моста на река Петричка, в близост до портала на „Лимонадената фабрика“, изхвърлили найлоновата торбичка с марихуана. Това било забелязано от полицейски служител, участващ в операцията.

Веднага след това колата била обискирана от два екипа на ГПУ - Петрич в близост до входа на частен клуб „Виздол Плюк“.По-късно, в района на село Катунци край Сандански, полицейски служители задържали обвиняемия Симеон М.

В негово присъствие бил извършен оглед, претърсване и изземване от жилището му. Сред откритите веществени доказателства имало електронна везна, ножици, черни найлонови чували със сухи клони, листна маса и плодни съцветия от тревисто растение, различни кутии, туби, цилиндрични опаковки, пакети, увити с фолио, съдържащи наркотични вещества – марихуана и амфетамин.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook