Затягат още преминаването през вирусните бариери

24/03/2020 16:26 0 Коментирай

МВР затяга контрола на пропускателните пунктове при напускане на град или село. Днес бе пусната нова декларация, която е необходима за преминаване през КПП-та в областните центрове. 

Промяната е направена след анализ на първите три дни от функционирането на така наречените вирусни бариери. Новата декларация се разпространява и с цел предотвратяване на злоупотреби, съобщиха от МВР.

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя.

Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни. Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

Както вече информирахме, 6 са изградените КПП-та на полицаите в Кюстендилско. Два от тях са базирани на вход-изход в града, както и край селата Пиперков чифлик, Ябълково, Жиленци, на околовръстния път – при разклона на село Драговищица.

Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес.

В Благоевград КПП има край "Антените" на главен път Е-9 в посока Дупница и София. Полицаите правят щателни проверки на пункта при "Полигона", който е в посока Симитли и Кулата, на кръговото преди село Зелен дол. Няколко са контролните пунктове към благоевградските села. Завардени са пътищата към Покровник, Падеш, Церово и Дъбрава. Блокиран е и старият път към село Бараково.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook