Обвиниха дознателка от Благоевград

05/01/2021 17:02 0 Коментирай

Приключи разследване срещу дознателка, обвинена в четири престъпления по служба. Едното от тях е изнасяне на оперативна информация за нейния приятел затворник Владимир Бойчев, известен с прякора Боклука.

До дни младата полицайка Розалина Кьосева застава пред магистратите в Благоевград. Тя бе държана в ареста дълго време и вече е извън системата на МВР.

Кьосева е извършила документно престъпление и лично укривателство. По делото срещу нея са дали показания 14 свидетели, сочат от прокуратурата.

Според събраните доказателства, дознателката е предупредила приятеля си Владимир Бойчев, че срещу него има Европейска заповед за екстрадиция в Гърция. В южната ни съседка Бойчев е осъден на 6 години затвор за пласиране на фалшива валута. Владимир Бойчев излежава присъда в Бобов дол за разпространение на наркотични вещества. В килията на Владимир намерили телефон, вероятно доставен от Кьосева.

Тя водела активна телефонна комуникация и имала лични срещи с него, дори в затвора.

На 19 февруари 2018 година Бойчев бил задържан в Благоевград по приведено в изпълнение наказание „лишаване от свобода“ по друго дело срещу него в Специализирания наказателен съд. Под предлог, че като разследващ полицай извършва действия по досъдебни производства, както и такива, които нямат отношение към него, Розалина Кьосева няколкократно го посещавала в Следствения арест. По негова молба му предоставяла справки от информационните масиви на МВР за други лишени от свобода, които били изнудвани от В.Б. за пари. Събирала информация за служителите на затворите и членовете на семействата им и му я предоставяла, с цел да бъде използвана за заплашване и мотивиране да не извършват действия по служба спрямо него.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook