Пак уволниха главния архитект на Благоевград

05/01/2021 17:39 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

За пореден път уволниха главния архитект на Благоевград. Заповедта за дисциплинарното отстраняване от поста е връчена без предизвестие от градоначалника Румен Томов.

Мотивът за уволнението на Васил Тинчев е получена ниска оценка при направената му атестация за справяне със служебните задължения.

Преди месеци бе образувано дисциплинарно производство срещу Васил Тинчев, което временно бе замразено, тъй като архитектът се зарази от Ковид-19 и лежа продължително време в болницата в Благоевград. Възстановяването му продължи дълго, като се наложи да ползва и отпуск за лечение в санаториум.

Припомняме, през януари миналата година КПКОНПИ установи конфликт на интереси на главния архитект Тинчев. Той бе е наказан заради упражняване на правомощия по служба - издаване на разрешения за строеж, в свой и в частен интерес, на свързани с него лица. Закононарушението е по член 58 ЗПКОНПИ. С решението му бяха наложени и две глоби от по 5000 лева. 

В първия работен ден тази година Тинчев се върна в кабинета си, където бе посрещнат с разпореждане да даде писмени обяснения за забавянето на преписки. Вчера е свикан дисциплинарен съвет, който му е наложил наказание „Забележка“, пише struma.bg. От Общината информират, че заради неизпълнение на служебни задължения, като пропускане на срокове, забавяне на преписки, неспазване на работно време, оценката от годишната му атестация е най- ниската, петица, което означава , че справянето му с работата е неприемливо.

Това е второ отстраняване на Васил Тинчев. Той бе уволнен и от предишния кмет Атанас Камбитов. Той обаче атакува заповедта в съда и бе възстановен отново на поста. Вероятно сега ще действа по същия начин.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook