Обвиниха шофьор от Спешен център - Благоевград

07/10/2020 17:21 1 Коментирай

Предадоха на съд благоевградчанин за малтретиране и заплахи за убийство.

Николай Бирбатев е обвинен за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Преди две години братът на обвиняемия бил привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за причиняване на тежка телесна повреда на благоевградчанина И. Т. За да си отмъсти Николай Бирбатев започнал да тормози 63-годишния мъж, който след жесток побой бил 15 дни в реанимацията на благоевградската болница.

За целта той избрал улица „Славянска“ в града, където И. Т. живее. Обвиняемият минавал по нея както пеша, така и с моторно превозно средство на път за работното му място и обратно. Именно тази улица често била използвана от него и при изпълнение на трудовите му задължения като шофьор на линейка към Центъра за спешна медицинска помощ.

Поне веднъж месечно, Николай Бирбатев отправял закани с убийство спрямо И. Т.

След като установявал, че мъжът е сам се насочвал към него и му отправял вербални заплахи с изразите, че „ще го разстреля“, „ще му откъсне главата“, „ще го разфасова на части“, като „същото ще се случи не само на него, но и на неговото семейство“ и че „ще намери начин да осъществи заканите си“. Това възбудило основателен страх у пострадалия, че престъплението, с което е заплашван, може да бъде наистина осъществено. Постепенно той променил всекидневните си навици - започнал да затваря прозорците в жилището си през нощта, дори и през по-горещите дни, избягвал да се придвижва пеша по улиците на града, спрял да ходи на лозето си в местността „Грънчарска махала“, съобщиха от прокуратурата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Jj -
    Мутренски мераци

Социално

новини благоевград facebook