ОИК-Кресна спаси селски кмет от детрониране

07/10/2020 16:37 2 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кметът на кресненското село Сливница отърва предсрочно сваляне от поста заради влязла в сила присъда за документна измама.

Решението е на Общинската избирателна комисия в Кресна. На свое заседание, председателствано от Росица Петличка и секретарят на ОИК Симеон Тодоров, е откано детронране на управника Йордан Дончев.

В сайта на на Избирателната комисия съобщават, че не е налице основание за прекратяване пълномощията на Йордан Стоянов Дончев – кмет на село Сливница, тъй като получените документи не са изпратени до ОИК – Кресна от компетентен орган и не съдържат заверен от съда препис от влязла в сила присъда във връзка с чл. 42, ал. 1, т. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Припомняме, преди дни кметът Дончев прокуратурата в Сандански обяви, че има решение на Окръжен съд - Благоевград по наказателното дело срещу него. Йордан Дончев е наказан с 9 месеца лишаване от свобода условно. Лишен е също в продължение на две години да заема ръководен пост. Последва светкавична реакция на кресненския кмет Николай Георгиев, който сезира ОИК.

Йордан Дончев е с влазла в сила присъда за документно престъпление. Заверявал е нотариални декларация на местни жители за прехвърляне на партидите им по допълнителното задължително осигуряване от един пенсионен фонд към друг.

Напиши коментар

Коментари

  1. Някой -
    Човека е много свестен ,но е бил много яко подлъган от една долна разпоретина.
  2. Александър -
    Нема що голямо престъпление е извършил, тия къде крадът не ги осъждате, а че човека е заверил декларации да не разкарва хората до Сандански е престъпник, е то нали колегите ви нотариосите нема да вземат таксите тва ви е болката!!

Социално

новини благоевград facebook